Jak skvěle využít starý chléb?

Určitě to každý znáte, jdete do obchodu, koupíte krásný voňavý chléb. Ukrojíte krajíc nebo dva, jenže ať děláte, co děláte, vždycky kus chleba zbyde. Snažíte se ho využít třeba na topinky nebo obalit ve vajíčku, jenže to se pořád opakuje a vás už to nebaví. Pak pro vás máme jedinečný recept, jak proměnit starý chléb v kulinářské dílo. A to skutečně za pár korun.
 bochníky chleba

Co budete potřebovat?

·         5 krajíců starého chleba
·         2 stroužky česneku
·         4 vejce
·         250 g nastrouhané mozzarelly
·         2 hrnky zakysané smetany
·         sůl a černý pepř na dochucení
·         máslo na vymazání formy na muffiny
 pečené muffiny

Krájíme, mícháme, pečeme

Jako první si dejte předehřát troubu, horkovzdušnou přibližně na 180°, klasickou na 200°. Vždy se ale řiďte svými zkušenostmi s vlastní troubou, každá peče přece jenom jinak. Krajíce chleba nakrájejte na malé kostky. Vedle v misce smíchejte zakysanou smetanu, vejce, mozzarellu a prolisovaný česnek. Podle chuti přidejte sůl a pepř nebo jiné vaše oblíbené koření. Do celé směsi pak zamíchejte nakrájený chléb. Připravte si formičky na muffiny. Můžete použít plech nebo silikonové formičky. Papírové košíčky nejsou ideální, neboť se směs může nalepit na košíčky a budete mít problémy s vyndáváním muffinů. Formičky vymažte trochou másla a naplňte po okraj vytvořenou směsí. Formičky pak dejte péct do předehřáté trouby přibližně na 15 minut, nebo dokud nebudou pořádně propečené (k otestování můžete použít špejli).


Vynikající snídaně i pohoštění pro přátele

Recept je opravdu jednoduchý a výborný. Z pár ingrediencí vytvoříte za necelých 30 minut vynikající snídani nebo dokonce pohoštění pro rodinu či přátele. V případě pohoštění můžete muffiny ještě ozdobit jemně nasekanou petrželkou nebo jakoukoliv zeleninou dle vaší fantazie. Muffiny můžete také namáčet do kečupu nebo jiných dipů, které vás jen napadnou. Hodně štěstí při vaření!

Jak skvěle využít starý chléb?
3 (60%)1